Loekie

Loekie is de dochter van Pippi. Ze heeft dezelfde chocoladekleur als haar moeder, maar haar vacht is wat korter en wolliger. Loekie is ons eerste zelfgefokte poesje en dat blijft bijzonder. Haar karakter is helemaal zoals je dat bij een Ragdoll zou verwachten, ze is ontzettend sociaal naar alle dieren in huis en kruipt er regelmatig tegenaan.

Toen Loekie net één jaar geworden was kreeg Pippi haar volgende nest en Loekie was er niet bij weg te slaan (bij wijze van spreken dan he!). Regelmatig lagen Pippi, Loekie en de kittens met zijn allen bij elkaar in de mand, echt een heerlijk gezicht. En toen Pippi na een aantal weken wat meer afstand nam bleef Loekie onverminderd de kittens verzorgen en op ze letten. Soms tot grote ergernis van de kittens, die zichzelf vanaf negen weken al héél groot vonden en van mening waren dat ze allang geen oppas nodig hadden. Elke avond vlijden ze zich echter weer heerlijk tegen haar aan en probeerden bij haar te drinken. Tot op de dag van vandaag liggen Loekie en Rafiki regelmatig bij elkaar en horen we nog wel eens wat sabbelgeluidjes...

De grote liefde van Loekie is onze houtkachel. Zodra deze in het najaar aan gaat, dan kruipt ze er bijna in. Vrijwel meteen ligt ze ervoor of in de grote rieten mand er vlakbij. Heerlijk vindt ze dat. Haar labrador-vriendin Grietje is ook groot fan van de kachel, dus vaak liggen ze samen te genieten van de warmte.

 

 

© Cattery De Flettekat