Pippi

Pippi bijna twee jaar

Pippi is geboren bij de zus van Karen in de kleine Ragdoll-cattery Ivory Feliz met Kyara als enige fokpoes. Haar tweede nestje bestond uit één chocolatepointpoesje en Karen was bij de geboorte van dit dametje. Het was totaal niet onze bedoeling om een raskat aan te schaffen, laat staan om ermee te gaan fokken. Maar goed, nadat Karen via de dierenartsenpraktijk waar ze werkte een aantal kittens en een pup met de hand had grootgebracht, begon er toch wat te kriebelen... Uiteindelijk besloten we dat Ivory Feliz Skylar bij ons zou komen wonen en we noemden haar Pippi.

 

Pippi is opgegroeid als binnenkat in onze flat in Zwolle. Vandaar de catterynaam De Flettekat. Pippi is een ondernemende poes die het heerlijk vindt om buiten in de kattenren rond te banjeren en graag muizen vangt. In de winter heeft ze een prachtige wintervacht, waar menig Ragdoll jaloers op kan zijn. Ook vindt ze het heerlijk om op een stoel voor de kachel te hangen en speelt regelmatig met haar beide dochters, prachtig om te zien!

 

Update 25 januari 2018:

Pippi is deze week weer getest op HCM/PKD/CIN en negatief bevonden. Verder is ze ook door middel van DNA negatief bevonden op HCM1, HCM2, HCM3 en PKD. Ook alle andere onderdelen uit de combi-test waren negatief/normaal.

Ondanks dat er bij Ragdolls nog niet getest wordt op heupdysplasie is Pippi hierop wel gecontroleerd via een röntgenfoto en oké bevonden!

Tenslotte was ook de FIV/FelV-test negatief.

 

Pippi is hier 4 maanden oud

© Cattery De Flettekat