Zeven weken alweer...

Groeien doen de kleintjes goed. Ze worden nog dagelijks gewogen in een beslagkom op de weegschaal. En die beslagkom, nou dan kan je ook prima met z'n tweeën in slapen... Alex en Leo hadden zich heerlijk in de kom genesteld en hebben daar een uurtje of twee liggen snurken samen. Loekie, de dame weegt momenteel ruim 600 gram en Aslan, de zwaarste van het stel heeft de 750 gram vandaag gehaald.

De kittens zijn de afgelopen week voor het eerst alleen in de 'kattenkamer' geweest. Deze kamer is de plek waar alleen de katten kunnen komen, de hondvrije zone!. De vijf volwassen katten gaan hier overdag vaak liggen als ze even rust willen. Er staan verschillende mandjes en bedjes waar ze uit kunnen kiezen. Natuurlijk staat er ook een reismandje met een dekentje, zodat dit een aangenaam en bekend plekje voor ze is. Sowieso heeft geen van de katten die van kitten af aan bij ons is een hekel aan reizen. Pippi en Juul gaan daarom ook allebei mee op vakantie. De andere drie volwassen katten, Senna, Neil en Zepp, zijn alledrie herplaatsers en zijn als kitten niet gewend aan autorijden. Helaas vinden ze reizen niet fijn en mogen dus thuisblijven als wij op vakantie gaan. Jammer, want wij zouden het erg gezellig vinden als ze mee zouden gaan...

Maar goed, de kattenkamer dus. De kittens kunnen hier zonder toezicht loslopen en rondklauteren, fantastisch vinden ze het! Ook kunnen ze op de vensterbank zitten en naar buiten kijken. Vooral Alex is erg gelukkig met het raam, want dan kan hij gemakkelijker vliegen vangen. Gewoon platdrukken tegen het raam!! Na heel druk spelen vallen ze als een blok in slaap. Van de week troffen we Loekie bij Senna aan in het mandje, ze lagen samen te slapen. Ook bovenstaande foto van Alex en Loekie is daar gemaakt, ze waren bij elkaar in het reismandje gekropen. De speeltunnel die ze begin vorige week gekregen hebben is een doorslaand succes. Ze racen erin rond, springen er bovenop, vallen elkaar aan... Nu keken we al weinig televisie, maar nu is het ding helemaal waardeloos geworden. Kittens kijken is echt veel leuker!!

© Cattery De Flettekat