Je kan de boom in!

Als we in ons vakantiehuisje in Heino zijn, en dat zijn we op dit moment, dan hebben we buiten een hele grote kattenren. Een volledig omheind stukje bos waar de katten lekker naar buiten kunnen. Het grenst aan het huis en via een kattenluikje in de kattenkamer kunnen ze er dag en nacht in. Sowieso is ons huis rijkelijk voorzien van kattenluikjes en de meeste daarvan werken op een chip. Zo kan bijvoorbeeld

onze Jack Russell Perry niet van de keuken naar de kattenkamer om alle kattenbrokjes op te eten. En Pippi kan in de flat in Zwolle niet via het kattenluik naar het balkon, terwijl de rest van de katten dat wel kan. Erg handige uitvinding, zo'n chipgestuurd luik! Je kat moet er wel een chip voor hebben, maar een kat zónder chip is volgens ons ook niet meer van deze tijd. Of het nu een raskat of 'gewone' huiskat is, dat maakt niets uit. Bij pups is het inmiddels alweer een hele tijd verplicht om ze te chippen en registreren, maar bij katten helaas nog niet. Voor deze kittenheren en kittendame is het bijna tijd om gechipt te worden, dat doen we tijdens de vaccinatie op negen weken.

Even terug naar waar het om ging: de kattenren. We hebben de kittens eerst een paar keer in de mini-ren voor het huis gedaan om te wennen aan 'buiten'. Vervolgens zijn ze in de grote ren gegaan en ze vonden het heerlijk. Zo heerlijk dat ze al snel met z'n allen twee meter hoog in een boom zaten! Niet te geloven hoe handig ze zijn! Een paar weken geleden kropen ze nog onhandig rond en nu slingeren ze als apen in een boom. We raden alle katteneigenaren aan om je kat de mogelijkheid te geven om naar buiten te kunnen. Het is een enorme verrijking van een kattenleven om de wind door je snorharen te kunnen voelen! De hele dag verplicht binnen zitten, daar wordt toch niemand gelukkig van? Tegenwoordig zijn er prachtige manieren om je balkon of tuin zo aan te passen dat je kat er niet uit kan ontsnappen. Ook zien we veel minder gedragsproblemen bij katten die een buitenverblijf hebben, om de simpele reden dat die meer afleiding hebben dan binnenkatten.

 

 

 

© Cattery De Flettekat