Als het beestje maar een naam heeft

Nou, dat hebben ze! We hebben de buurvrouw die een aantal jaar in Afrika gewoond heeft gevraagd om een lijstje met Afrikaanse woorden en hun vertaling te maken.

Na een week kregen we een fikse lijst en daaruit hebben wij de namen gekozen.

Safiri

Deze naam was snel gekozen. We hadden namelijk zelf gevraagd naar een woord voor 'ontdekkingsreiziger', aangezien één van de katertjes altijd overal voorop loopt. Als de kittens 's nachts in de kittenkooi gaan dan hangt hij in de tralies te miauwen, want hij wil eruit. Zodra de kittenkooi 's ochtends opengaat, gaat hij op pad. We zouden niet raar opkijken als hij ineens zijn knapzak onder de mand vandaan tovert, er een dagvoorraad brokjes instopt en vrolijk fluitend op avontuur gaat.

Rafiki

Rafiki betekent 'vriendje' en is de naam van het meisje. Ze is een heel eigenwijs poesje dat altijd ontsnapt als haar broers lekker liggen te slapen. Ze gaat dan op zoek naar  Pippi en Loekie en loopt heel bijdehand achter hen aan. Alsof ze wil zeggen: 'ik mag hier blijven wonen, dus vanaf nu ben ik jullie nieuwe vriendinnetje'.

Takoda

Takoda is de favoriet van Karen, een echte knuffelkont. Hij kruipt graag bij je op schoot of gaat uitgebreid op zijn rug liggen om op zijn dikke buikje geaaid te worden. Ook vindt hij het heerlijk om bij de honden te zijn en hij geeft ze voortdurend kopjes. Vandaar dat 'allemansvriend' een passende naam is voor deze lieve jongen.

Kidogo

Dogo of Kidogo is Swahili voor 'klein'. Kidogo heeft een wat spitser koppie dan zijn broers, iets dat benadrukt wordt door zijn blauwe kleur en doordat hij iets lijkt te loensen. Kidogo is echt een schatje als hij superlief bij je komt zitten, maar kan ook een echte pain in the ass zijn als hij zijn zusje weer eens loopt te plagen.

Sabiti

Deze blauwe kater was bij geboorte de zwaarste en is dat door de weken heen altijd gebleven. Hij is relaxed en laat zich de kop niet gauw gek maken. Wij vonden 'stoer' dan ook goed bij deze evenwichtige jongeman passen. Zijn favoriete plek is de bovenste hangmat in de krabpaal, hij ligt daar het liefst samen met Takoda.

© Cattery De Flettekat