Rafiki

Rafiki is de zeer mooie sealpoint-dochter van Pippi, ze is geboren in 2018. De naam Rafiki is Swahili voor 'vriendje' en dat is toch de belangrijkste reden dat ze bij ons woont.

Inmiddels is Rafiki, of Roetje zoals we haar ook vaak noemen, uitgegroeid tot een mooie, maar verlegen volwassen poes. Bij bezoek zal ze eerst verdwijnen om zich later, als alles rustig is voorzichtig weer te laten zien. Het liefst is ze in de omheinde tuin bij onze stacaravan, waar ze heerlijk in het zonnetje ligt. Jagen kan ze ook als de beste, als we een dode muis vinden dan is Raffi daar altijd de oorzaak van.

Voordat ze voor de eerste keer naar een kater ging heeft ze eerst de tijd gekregen om te groeien en lekker te ravotten. Ze kan het goed vinden met Zorro en samen racen ze regelmatig door het huis. Vooral bij Eelco thuis genieten ze van de lange gang die twee kamers met elkaar verbindt, ze rennen heen en weer en bespringen elkaar afwisselend. Moe? Dan is Rafiki meestal te vinden op ons bed of in het kattenhuisje in de kledingkast.

In 2021 en 2023 heeft Raffi een nestje gehad, als alles volgens plan verloopt hopen we volgend jaar weer kittens van haar te krijgen.

 

© Cattery De Flettekat