Over ons

Hallo,

Wij zijn Karen Koopmans en Eelco Cremer en samen hebben wij Cattery de Flettekat. Naast drie Ragdolls hebben we een Rottweiler genaamd Herman. Hij is dol op kittens: niet als ontbijt, maar om mee te spelen! Onze huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van ons leven, maar we hebben ze in eerste plaats voor de gezelligheid.

Bij Karen zit de dierenliefde zo diep dat ze hier zelfs haar beroep van heeft gemaakt maken! Ze is eigenaar van Hondenschool Jimmie in Zwolle en werkt daarnaast als paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle. Verder is ze gediplomeerd gedragstherapeut voor katten.

Doordeweek zijn Karen en de katten te vinden in ons vakantiehuisje in Heino. De poezendames hebben daar een kattenren waar ze gretig gebruik van maken. Eekhoorntjes spotten is hun favoriete bezigheid!  Eelco woont in Kampen, dus elke vrijdag worden drie Ragdolls en een Rottweiler in de auto geladen en trekken we onderweg veel bekijks. Rafiki en Zorro liggen regelmatig op de hoedenplank waar ze bewonderende blikken oogsten en hiermee af en toe wat files veroorzaken...

 

De stammoeder van de cattery is Pippi, een zeer lieve, sociale Ragdoll. Ze heeft chocoladekleurige points, een zijdeachtige vacht en prachtige blauwe ogen. Haar chocoladekleur is (járen geleden) ontstaan door het inkruisen van de oosterse Balinees. Hierdoor is Pippi mogelijk wat slanker en actiever dan Ragdolls waar vroeger geen Balinees ingekruist is. In 2017, op tweejarige leeftijd, vonden was ze oud genoeg voor haar eerste nestje. Uiteindelijk heeft ze in totaal drie nestjes gekregen, waaruit we twee keer een dochter gehouden hebben. Helaas woont Pippi bij Karens ex, maar haar twee dochters Loekie en Rafiki wonen wel bij ons. Inmiddels is maakt ook Zorro, de dochter van Loekie, deel uit van de clan.

Wat de kittens betreft staan welzijn, karakter en gezondheid bij ons op de eerste plaats. We fokken volgens de regels van Neocat en alle kittens zijn in het bezit van een stamboom. Alle dieren zijn uitgebreid getest voordat ze een nestje mogen krijgen. 

© Cattery De Flettekat