Over ons

Hallo,

Wij zijn Ronny Hartjes en Karen Koopmans. Beide vinden wij het superleuk om bezig te zijn met dieren, zowel thuis als op ons werk. Samen zijn wij eigenaar van Hondenschool Jimmie in Zwolle en daarnaast werkt Karen als paraveterinair bij de Kattenkliniek van Zwolle. Verder is Ronny gediplomeerd gedragstherapeut voor honden en Karen is dit voor katten.

Naast een heleboel honden (een Jack-Russell, een Rottweiler en een aantal labradors) hebben wij zes katten. De meeste zijn herplaatsers, maar we hebben ook drie Ragdolls. Waarom een Ragdoll? Wij vinden het karakter van dit ras heel mooi. De Ragdoll wordt ook wel 'de labrador onder de katten' genoemd, dus ja, wat valt er verder nog uit te leggen? Met Pippi en haar dochters willen we af en toe een nestje fokken, gewoon, omdat we dat ontzettend leuk vinden!

We wonen een gedeelte van het jaar in onze flat in Zwolle, vandaar ook de catterynaam 'De Flettekat'. Onlangs hebben we echter een piepklein vakantiehuisje gekocht met lekker veel buitenruimte voor de honden en katten waar we een groot deel van het jaar doorbrengen. We hebben een deel van 'ons bos' omheind en afgeschermd met netten, zodat de katten lekker veilig buiten kunnen rennen. Ze doen dat ook naar hartelust: ze vangen regelmatig muizen en hangen af en toe halverwege een boom...

Pippi, de stammoeder van onze cattery, is een zeer lieve, sociale Ragdoll. Ze heeft chocoladekleurige points, een zijdeachtige vacht en prachtige blauwe ogen. De chocoladekleur is (járen geleden) ontstaan door het inkruisen van de oosterse Balinees. Hierdoor is Pippi mogelijk wat slanker en actiever dan Ragdolls waar vroeger geen Balinees ingekruist is. In 2017, op tweejarige leeftijd, vonden we haar oud genoeg voor haar eerste nestje. Inmiddels wonen er ook twee dochters van haar bij ons.

Wat de kittens betreft staan karakter en gezondheid bij ons op de eerste plaats. We fokken volgens de regels van Neocat en alle kittens zijn in het bezit van een stamboom.

© Cattery De Flettekat