Een kilo is twee pond

De kittens zijn nu bijna negen weken en hebben de magische grens van 1000 gram bereikt! Ze wegen nu evenveel als een pak suikersmile Bij de geboorte verschilde het vijftal al niet heel erg in gewicht en de afgelopen weken zijn ze gestaag doorgegroeid.

Er zit niet echt een uitschieter tussen qua gewicht. Het meisje Rafiki is zoals verwacht het lichtste, zij zit nu op 900 gram. De katers zijn allemaal net boven de kilo: Kidogo is 1057 gram, Takoda is 1024 gram, Safiri 1045 gram en Sabiti 1088 gram.

Opvallend is wel dat het minst zware katertje Takoda (te zien op de foto hierboven) er het grootst en dikst uitziet. Ik denk dat zijn vacht wat langer en wolliger is, waardoor hij meer 'body' lijkt te hebben. Kidogo lijkt juist vrij klein en smal, terwijl hij de op één na zwaarste uit het nest is.

Tot nu toe hebben we ze elke dag gewogen. Eén voor één in de beslagkom op de weegschaal. De eerste drie/vier weken begonnen ze te piepen als we ze oppakten, maar dat is nu helemaal verdwenen. Stilzitten is nog wel lastig, daarin mogen ze nog wel even oefenen...

Eten doen ze als de beste. Ze krijgen nu nog drie keer per dag blikvoer met brokjes en daarnaast hebben ze de hele dag brokken tot hun beschikking. Rafiki houdt het meest van de brokjes, bij de portie blikvoer is ze altijd als eerste klaar met eten. Takoda is meestal degene die haar restje er dan wel bij opeet.

 

© Cattery De Flettekat